Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Nässelsoppa serverad med ägg och potatis
Nässelsoppa serverad med ägg och potatis


Nässelsoppa är det mest klassiska av nässelrecept. Begripligt, eftersom det är både gott och ganska enkelt.

Ingredienser

För 4 personer

Total tidsåtgång: 30 min | Arbetstid: 20 min


  1. Koka upp vattnet och lägg i nässlorna. Låt koka omkring 15 minuter under lock.
  2. Lyft ur nässlorna med en hålslev eller liknande och låt dem rinna av och svalna. När nässlorna är svala nog hackas de. Passa gärna på att koka äggen medan du väntar.
  3. Koka upp spadet från första kokningen på nytt och kägg i buljongtärningar (eller slå på egenkokt buljong). Knåda en hård boll av smör och mjök och lägg i det kokande spadet. Låt vätskan puttra några minuter så att den reder sig en smula av klimpen. Lägg till sist i de hackade nässlorna och slå på grädden.
  4. Smaka av med salt, lite sherry och lägg några äggklyftor eller en ägghalva i varje tallrik!



Senast uppdaterad 2013-05-24 14:12

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen